POLPETTE DI BOLLITO SU CREMA RUSTICA DI BROCCOLO SICILIANO- BOILED MEAT ON MEATBALLS WITH SICILIAN BROCCOLI RUSTICA CREAM

Mia madre mi ha sempre chiamato "la regina degli avanzi" eccomi a voi con un cavallo di battaglia romano le polpette di bollito adagiate su una cremina di broccoli deliziosa. la premessa ambientale è d'obbligo c'era del lesso perchè autunno ma non era presentabile come bollito quindi ho deciso di farne polpette...
Manzo, pollo, carote, parmiggiano, basilico ed aglio sono stati sapientemente amalgamati a del pane raffermo ammollato nel brodo.
Ecco l'impasto delle polpette.                                           Here is the mixture of meatballs.
C
Con le mani un pochino umide ho realizzato le polpette per poi friggerle. Essendo composte da carni già cotte nel brodo non devono friggere molto si deve solo creare la crosticina a perfezionare la sfera.
Nel frattempo avevo messo a soffriggere nell'aglio le cime dei broccoli che ho poi frullato per realizzare la crema rustica.













HO QUINDI FRITTO E CUCINATO BROCCOLI...e per evitare di sapere di fritto per una settimana abbiamo quindi mangiato in salotto davanti alla tv come fosse Finger food! 

I THEREFORE FRIED AND COOKED BROCCOLI ... and to avoid knowing about fried for a week we then ate in the living room in front of the TV as if it were Finger food!


A chiunque pensi che il broccolo non sia romantico consiglio vivamente di ripetere l'esperienza...La foto è fuori fuoco ed il piatto è cominciato ...traete voi le conclusioni del caso!

My mother has always called me "the queen of the leftovers" and here I am with a Roman horse with boiled meatballs lying on a delicious creamy broccoli. The environmental premise is autumn a must there because the meat of boiled it was not presentable as a boiled so I decided to make meatballs ...


Manzo.pollo. carrots. Parmesan. basil and garlic have been skillfully blended with stale bread soaked in the broth.Here is the mixture of meatballs.With my hands a little wet I made the meatballs and then fry them. Being made from meat already cooked in the broth should not fry a lot should you only create the crust to perfect the sphere.

In the meantime I had sautéed the broccoli tops in garlic, which I then blended to make the rustic cream.To anyone who thinks broccoli is not romantic I highly recommend to repeat the experience ... The picture is out of focus and the dish has begun ... draw the conclusions of the case!

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