Mousse di Melanzane x cena vendemmia - Eggplant Mousse x Dinner Harvest grape
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Melanzane azienda Sartori Federico |


La mousse si realizza frullando gli ingredienti in foto dopo aver cotto le melanzane ed averle private della pelle e della maggior parte dei semi.
Come volete cuocere le melanzane è affare vostro. Io le ho lessate in acqua bollente per 30 minuti. Se le volete cuocere in un forno normale o a microonde dovete arrivare a che siano cotte e morbide.
Poi frullate tutto con tanto olio EVO ed i pochi ingredienti polpa di melanzana cotta, aglio,capperi sotto sale dissalati nuovamente,basilico. Assaggiate e lasciate riposare in frigo qualche ora.
Per questa cena la useremo sul pane ma è deliziosa anche come salsa per gli spaghetti.
Abbiamo raccolto le uve malvasia e barbera e cabernet ma nella torta c'è finita la barbera...
Eccoci comodi alla cena della vendemmia.
Tonight is the gathering of the 2017 harvest of the Farmer Sartori facebook page for the grapes collection that come to the Cellar of Vicobarone.Fb page After the collection we were invited and I will contribute with the eggplant mousse. The aubergines come from the Sartori Federico Company, which has a beautiful vegetable garden at the end of a barbera vineyard.mousse is made by blending the ingredients in the photo after having cooked the aubergines and have them private of the skin and most seeds.
How you want to cook the aubergines is your bargain. I cooked them in boiling water for 30 minutes. If you want to cook in a normal oven or microwave you need to get it cooked and soft.
Then blend everything with so much EVO oil and the few ingredients of cooked eggplant, garlic, capers under salt again desalted, basil. Taste and let it rest in the fridge for a few hours.
For this dinner we will use it on the bread but it is also delicious as a spaghetti sauce.
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